Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Intel taper prosessorkampen

TELEGRAM: Brikkeprodusenten AMD har for første gang solgt flere prosessorer enn konkurrenten Intel.

AMD K6 - 233MHz

I januar hadde 44 prosent av alle PC-ene som ble solgt på det amerikanske markedet en AMD-K6-prosessor. 40 prosent av maskinene hadde en prosessor fra Intel.

Billige PC-er trekker
AMD har suksess som produsent av rimelige prosessorer. Samtidig har salget av maskiner i den nedre delen av prisskalaen økt kraftig. Det førte til at AMD passerte Intel i antall solgte enheter i USA i januar, heter det fra analytikerne i det amerikanske selskapet PC Data.

Amerikanske konkurransemyndigheter og Intel ble i forrige uke enige om et forlik. Intel var mistenkt for å utnytte fordeler av en tilnærmet monopolsituasjon. Intel har i en rekke år vært installert på nærmere 90 prosent av alle solgte PC-er.