Annonse


Virtuell lykkepille i fare?

Det de fire amerikanske politikerne reagerer på er faren for misbruk av resepter, skriver News.com. De forestiller seg et storstilt misbruk av medikamenter: Leger skriver ut resepter til pasienter de aldri har sett, pasientene e-poster sine egne resepter til de virtuelle apotekene uten å ha konsultert en lege i det hele tatt.

Bekymring
”Vi er bekymret for at den raskt voksende etableringen av nettapotek unndrar seg muligheten for en formell statlig og føderal kontroll. Dette reiser en rekke alvorlige spørsmål,” skriver de fire politikerne.

Amerikanske myndigheter har ikke noe i mot apotek på nett så lenge både lege og pasient følger reglene for bruk av resepter. Folk som bruker internettleger de aldri har sett til å skaffe seg medikamenter gambler med sin egen helse, sier de. I tillegg til at de altså bryter loven.

Nettbokhandelen Amazon.com eier 46 prosent av aksjene i det nyåpnede Drugstore.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse