Linux og Silicon Graphics

Annonse


SGI flørter med Linux

Linux og Silicon Graphics

– At vi nå beveger oss inn på markedet for mindre servere basert på standardprosessorer fra Intel og operativsystemene Linux og Microsoft NT, betyr på ingen måte at vi forlater vår egen teknologi. Vi vil fremdeles ha servere bygd opp rundt MIPS-prosessoren og vår egen variant av Unix-IRIX, sier adm. direktør Mark Miller i Silicon Graphics.

– Vi henvender oss nå til både eksisterende kunder som av strategiske årsaker ønsker servere basert på standardprodukter, samtidig som Intel-baserte servere gir oss innpass på den nedre delen av servermarkedet, sier Miller.

Viktig med support
Linux som tradisjonelt har vært et operativsystem for programmere, er nå i ferd med å bli ”allemannseie”. Imidlertid er behovet for brukerstøtte økende, i takt med antall nye brukere.

– Dette betyr blant annet at vi vil bli langt mer attraktive i Internett-/servermarkedet. Vi vil også tilby våre kunder support på Linux, sier Miller.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse