Annonse


Kjapt med America Online

Selv om kabeltjenester har kommet langt i USA, er ADSL også i ferd med å bli et solid alternativ for raskere tilgang til Internett.

Kresne surfere
Tjenesten med Bell Atlantic skal lanseres i løpet av sommeren. Verdens største internettilbyder America Online (AOL) vil markedsføre tjenesten til kresne surfere. Den vil koste 150 kroner i tillegg til AOL-abonemennt (cirka 160 kroner), i følge nyhetstjenesten CNET.

AOL pilot tester tilsvarende tjeneste med GTE og MCI World Com i utvalgte områder i USA.

Kobber eller kabel?
ADSL er en teknologi som kan gi enorme hastigheter via den tradisjonelle kobbertråden som går fra transmisjonsnettet til husveggen.

USAs 500.000 kabel-modem husstander og 100.000 med ADSL med kabel brukere, kan nyte ulike tilbud til fallende priser i integrasjonskrigen som pågår mellom ulike aktører.

AOL har mange kabel kunder, men har ulike konflikter med USAs kabel-operatører om blant annet videresalg av leid kapasitet.

Vil stoppe ATT
Etter ATTs milliardoppkjøp av TCI, frykter mange monopoltilstander i kabel markedet. AOL har gått i ledetog med andre internett leverandører til myndighetene for å sikre åpen-tilgang til infrastruktur.

America Online har blitt en klar motpol til Microsofts dominans, etter at Microsoft ga opp aksess-markedet og AOL kjøpte Netscape i fjor. Etter en firedobling av børsverdien siste året, er selskapet nå verdsatt til 66 milliarder dollar.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse