Formo, Bjørn2

Annonse


Telia vant “maktapparatet”

Formo, Bjørn2Telia Norge AS melder at de har fått en prestisjefylt kontrakten med Statens Forvaltningstjeneste om service og vedlikehold av telesystemet for “maktapparatet” – politikere og byråkrater i regjeringskvartalet.

– Viktig avtale
– Avtalen er stor og betydningsfull. Med dette viser vi at vi er i stand til å konkurrere med Telenor om de største kundene. Avtalen muliggjør mersalg til en stor og viktig telebruker, sier Erling Nilsen, direktør for Telefonisystemer i Telia.

Avtalen omfatter til sammen nesten 10.000 telefonlinjer; en av Norges største hussentraler. Telia har ansvaret for all teknisk service på telesystemet til regjeringen og alle departementene.

Begrunner valget
Ottar Joakimsen er kontorsjef for telematikkavdelingen i Statens Forvaltningstjeneste:- Vi vet fra tidligere at Telia gjør en god jobb og har sterk faglig kompetanse, sier han. Telia blir en servicepartner som vi tilkaller når vi står fast. Vi betaler for den tiden de bruker, i tillegg til en fast pris for avtalen.

Tvekamp
Kontrakten om service og vedlikehold av hussentralen til regjeringskvartalet legges ut på anbud hvert andre år. For to år siden fikk Telenor kontrakten, mens Telia vant kontrakten to år tidligere. Dermed har Telia stor erfaring med drift av hussentralen.

Telia har den senere tid gjort flere tilsvarende avtaler med offentlige etater. Telia Norge AS opererer telesystemene på Stortinget, alle landets politistasjoner og Alarmsentralen.

I mai 1998 fikk Telia en avtale om leveranse av telefonsentraler til landets politidistrikter til en verdi av 25 millioner kroner.

Telia Norge AS har 130 000 privatkunder og 12 000 bedriftskunder i Norge. Omsetningen i 1997 var på 390 millioner kroner. Telia Norge AS har omkring 350 ansatte.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse