Deskill

Annonse


Datakriminalitet “dreper”

DeskillDisse dystre tallene gir høy arbeidsløshet også innenfor en sektor som for bare få måneder siden ga stor uttelling, høy prestisje og “sikkert” arbeid. Russiske dataeksperter er i ferd med å bli arbeidsløse, melder ZDNet.

Industriell hacking
Det er vanskelig å finne ærlig arbeid, men uærlig arbeid er det nok av.

Russisk datakriminalitet holder på å overta det russiske programvaremarkedet fullstendig. Hacking når etter sigende industrielle proporsjoner. Et signal er at antallet hjemmesider som tilbyr hackerverktøy har steget faretruende.

Et selskap alene – Alladin Software Security – har hjulpet Internett-leverandører med å stenge 15 slike hacker-sites i løpet av årets siste seks måneder, mot tre i første halvår 1998.

Datasvindel
Også datasvindel øker. Crackere tar seg for eksempel inn på bankenes dataterminaler og overfører penger fra andres konti til konti de selv kontrollerer. En rekke slike saker har vært ført for retten i de siste månedene, skriver ZDNet.

Så spørs det da hvor lang tid det tar før crackerne greier å komme seg inn til russiske forsvarshemmeligheter, og hvor lang tid det tar før de tilbys skyhøye honorarer fra lysskye elementene innenfor organisert russisk kriminalitet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse