Annonse


Vil kryptere Internett

– Kryptering med 64 bits nøkkel er ikke akseptabelt. Det er allerede bevist at 56-bits nøkler kan knekkes, sa Vint Cerf da protesten ble offentliggjort.

Går fort
Han henviste blant annet til Electronic Frontier Foundation, en amerikansk forbrukergruppe som sist sommer brukte 56 timer på å knekke en 56-bits nøkkel ved hjelp av et 220 000-dollars nettverk av vanlige PC-er. Cerf mener at det i dag er mulig å knekke en 56-bits nøkkel på bare tre timer.

– Prisen pr. nøkkelknekk er etterhvert svært beskjeden, slik at det nå er mulig for enkeltpersoner, ikke bare nasjoner eller store konserner, sa Cerf.

Billig og lett
De to organisasjonene bak protesten regner med at det er mulig å knekke en 64-bits kryptert melding på mindre enn en dag, til en pris på omlag 2500 dollars.

Annonse
Allerede for tre år siden hevdet organisasjonene at en nøkkellengde på 90 bits er minimum for sikker Internett-handel og -kommunikasjon. De har med seg Internet Society (I-Soc) når de hevder dette. I-Soc representerer nettbrukere i mer enn 150 land.

Maksimalt
Wassenaar-avtalen, som ble vedtatt 3. desember, er etterfølgeren til gamle dagers Cocom-avtaler. I den nye avtalen ble de 33 signaturlandene enige om at 64 bits skal være maksimal nøkkellengde for vanlige brukere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse