Annonse


Nordmenn slo tyskere

Avtalen omfatter leveranser av rundt 4.000 fiberoptiske linjeterminaler, og er gjort via Alcatels israelske partner Tadiran.

Mange om benet
– Våre terminaler skal knytte basestasjonene i GSM-nettet til det faste telenettet. De skal også anvendes til å knytte små- og mellomstore bedrifter opp til fastnettet, sier salgssjef Stein Torvet i Alcatel Telecom Norway til NewsWire. Avtalen ble vunnet i en internasjonal anbudskonkurranse.

Bezeq, som er i ferd med å bygge ut infrastruktur for GSM-operatører, har allerede bestilt de første linjeterminalene. Avtalen innebærer at Alcatel utkonkurrerte Siemens, som har vært Bezeqs eneleverandør av slike terminaler de to siste årene.

Økern og Halden
Den nye fiberoptiske linjeterminalen 1521 FL er utviklet av Telettra på Økern i Oslo, og skal produseres av Telettra i Halden. I Israel vil de inngå i Bezeqs infrastruktur. Hvert system omfatter to terminaler, hvor en installeres i televerket og det andre ved GSM-basestasjon eller i sluttbrukerbedrift.

Hovedoppgaven er oversettelse av elektroniske signaler innen telefoni og data til optiske signaler som går ut over fibernettet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse