Annonse


Debut for jul-e-handel

Mulighetene for vekst er med andre ord kolossale.

Øker 200 prosent
Handelen over Internett kommer til å øke med over 200 prosent i USA i år. Omsetningen første halvår lå på 35 milliarder kroner. Forventet en omsetning for siste kvartal alene er 28 milliarder kroner på grunn av julehandelen.

Dette skriver svenske IDG, som igjen har hentet sine opplysninger fra analyseselskapene Forrester Research og Boston Consulting Group.

Ikke fullt utnyttet
De ti største bedriftene står for hele femti prosent av omsetningen.

Det trengs imidlertid iherdig innsats for å utnytte Internetts potensiale som kjøpesenter fullt ut. I følge Boston Consulting Groups undersøkelse viser det seg nemlig at bare fem prosent av de kundene som er innom en hjemmeside også handler der. Bare 1,6 prosent av alle besøk på en kommersiell side ender i et kjøp.

Portalers rolle
Portalene formidler mindre enn 30 prosent av all omsetning på webben. Datautstyr, reiser og underholdning står for 80 prosent av all omsetning på Internett.

Fordelen for de forretningsdrivende er at Internett gjør det veldig enkelt å skape kundeprofiler og dermed skreddersy spennende tilbud til hver enkelt kunde på basis av hva de har handlet tidligere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse