Virtuell terapi

Annonse


Prøv virtuell terapi

Virtuell terapiTerapien er bedre, hevder doktoren, fordi den skaper den nødvendige avstanden mellom lege og pasient. Dette skriver ZDNN.

Hjelper
Razzaque sier for eksempel at han har erfart at pasienter som har problemer med å komme med intime, men nødvendige opplysninger i en ansikt til ansikt-situasjon, mister hemninger i virtuell terapi.

Effektiv terapi handler også om å skape omgivelser som klienten føler seg hjemme og avslappet i. Hvem er vel bedre skikket til å vurdere hva som virker mest avslappende enn klienten selv. Med virtuell terapi kan pasienten selv velge sine omgivelser.

Utelukker pasientgrupper
Enkelte klientgrupper egner seg ikke for virtuell terapi, mener dr. Razzaque. Han avviser suicidale klienter og klienter som sliter med tunge psykoser. De hører hjemme på sykehuset, sier han.

Prisen på en virtuell terapitime ligger mellom 10 og 20 prosent under det Razzaque krever for en vanlig konsultasjon.

Skepsis
Andre psykologer og terapeuter maner til stor forsiktighet mot e-postterapi.

Pasienten har ikke noen forsikringer om at vedkommende som faktisk setter opp en terapiside på webben og driver aktivt med web-baserte konsultasjoner faktisk er kvalifisert for å gjøre den jobben vedkommende gir seg i kast med. Er han eller hun ikke det, kan den virtuelle terapien skape mer skade enn gavn.

Psykologen reklamerer for sine tjenester via siden CyberAnalysis – www.cyberanalysis.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse