Kinas flagg

Annonse


Kinas krig mot Internett

Kinas flagg“Bare” 1,2 millioner kinesere er koblet opp mot Internett, opplyser The Independent. Men en lidenskap for cybercafeer feier over landet.

Dermed får langt flere enn disse 1,2 millioner kinesere adgang til den informasjonen som kan spres via e-post og Internett, også til web-sider regjeringen forsøker å begrense adgangen til.

Utnyttet nettet
Demokratiforkjemperne vet å bruke disse mulighetene. Eksilkinesere med base i USA setter opp websider på kinesisk med oppdaterte opplysninger om den siste tidens politiske utvikling i landet.

Det fremsettes politiske krav og demokratibevegelsen agiterer for sine målsettinger. Alt vurdert som uhyre farlig av de kommunistiske myndighetene.

E-post er subversivt
En annen måte er å sende ut nyhetsbrev direkte til personlige e-postadresser. Rettssaken som startet fredag handler om e-postens muligheter som subversivt medium.

En borger står anklaget for å ha gitt 30.000 e-postadresser til eksilkinesere i USA. Disse sender ut nyhetsbrevet VIP Reference til 250.000 mennesker inne i Folkerepublikken Kina. Brevet inneholder opplysninger om dissidentorganisasjoner og aktivisme inne i Folkerepublikken, debatter og essays om demokrati og demokratiutvikling.

Det er klart kinesiske myndigheter er redde…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse