Annonse


Verdens første bil-PC

AutoPC-en kommer altså i salg midt i julestria, og får en utsalgspris på knappe 10.000 kroner i USA, i følge nyhetstjenesten Bloomberg.

Mot et pristillegg, kan den også utstyres med GPS for satellittnavigering. I første omgang vil systemet bare komme i salg på den amerikanske vestkysten.

Fargeskjerm i dashbordet
AutoPC er utformet som en vanlig bilradio for plassering i dashbordet. Den er utstyrt med en liten aktiv fargeskjerm med 8 farger, radio og CD/CD-ROM.

Annonse
Datakraften kommer fra en Hitachi SH3-prosessor med 8MB DRAM, 8MB ROM og eventuelt et ekstra minnekort. Apparatet har også USB-port og infrarød overføring.

Styres av tale
AutoPC betjenes handsfree med talestyring og talegjenkjenning. Sjåføren kan diktere e-post, som systemet sender videre på kommando:

– Send til ITavisen!

Mottatt e-post blir automatisk lest opp. Talesystemet kan dessuten slå telefonnumre:

– Ring hjem!

Adresser og telefonnumre overføres trådløst fra en lomme-PC med Windows CE.

Med navigasjonssystemet kan sjåføren spørre om veien, hvis han kjører seg bort. Taleteknologien kommer fra det belgiske firmaet Lernout & Hauspie som delvis eies av Microsoft.

Microsoft i teten
Microsoft håper at AutoPC vil innebære en kraftig utvidelse av programvaremarkedet deres. Konkurrenten Visteon vil først begynne å levere autoPC-er i midten av 1999.

Når Clarion-systemet kommer i salg fredag, ligger Microsoft langt foran konkurrenter som IBM, Sun og Intel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse