Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Genialt norsk webprogram

OSLO: Daglig leder i Netfront Interactive Jan Espelid har gjort en dyd av nødvendighet. Med små ressurser har datafirmaet han leder skapt en programvare for webpublisering som kan legge verden for sine føtter.

NetSpinner

– Amerikanerne har en tendens til å lage alt for store og kompliserte løsninger, sier Espelid til ITavisen. De har såpass mye ressurser at de gjerne satser på det som er teknologisk mulig og teknologisk mest avansert. Dette går ofte på bekostning av brukervennligheten.

Forenkler webpublisering
Det er nettopp brukervennligheten som er hovedpoenget med Netfront Interactives programvare NetSpinner som for tiden gjør det skarpt i USA.

Denne programvaren gjør det mulig for svært lite datakyndige folk å publisere sitt materiale på Internett. Det kan handle om presentasjon av bedrifter, salgsoppgaver, informasjon om varer, artikler og produkter.

Velegnet for SMB
NetSpinner gjør det enkelt for brukeren å oppdatere en hjemmeside bokstavelig talt med et tastetrykk. Programmet er derfor særdeles velegnet for små og mellomstore bedrifter som ønsker å nå ut med informasjon over Internett.

Informasjonen kan oppdateres fortløpende ved hjelp av dette programmet. Og det beste av alt: En liten bedrift trenger ikke investere mer enn ca. 50.000 kroner for å etablere seg i cyberspace, om man velger å ta i bruk denne programvaren, hevder Jan Espelid.

Visjoner
Visjoner har han også: Et slikt program som er så enkelt å bruke vil være viktig i land som ikke har kommet like langt i IT-utviklingen som vi har her hos oss. Espelid nevner land som India, Kina, Ukraina.

Når e-handel tar av for fullt vil disse landene ha behov for programmer som ikke krever stor datakunnskap for å henge med i konkurransen. Også her har NetSpinner et marked, mener Espelid som allerede har fått henvendelser fra flere land i denne kategorien.