Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil-PC på 600 MHz

TELEGRAM: I andre halvdel av 1999 kommer nye mobil PC-er som vil være like kraftige som stasjonære maskiner. Da vil nemlig Intel levere Pentium II-prosessorer til mobil PC-er med 600 MHz klokkehastighet.

Flydata (Portege)

Intels hittil raskeste Pentium II mobilprosessor presterer 300 MHz. Men det går raskere og raskere, og i løpet av første halvår 1999 regner Intel med å presse ytelsen opp i 366 MHz. I første kvartal 1999 kommer de også med en Katmai-prosessor til stasjonære PC-er som yter 500 MHz.

Mindre strømforbruk
Det er strømforbruket som er årsaken til at mobilprosessorene er tregere enn de stasjonære prosessorene – raske brikker tømmer batteriene raskere, og genererer varme som er vanskelig å lede ut av de trange, bærbare boksene.

Intel vil løse problemet med en ny 0,18-microns produksjonsteknologi som de tar i bruk i andre halvår 1999. Den nye teknologien reduserer strømforbruket, og åpner samtidig for 600 MHz klokkehastighet.

Rask, raskere…
Med 600 MHz blir mobil PC-en like rask som de raskeste stasjonære maskinene, inntil prosessorprodusenten kommer med noe enda raskere.

Den nye produksjonsteknologien muliggjør nemlig stasjonære prosessorer med opptil 1 GHz klokkehastighet i løpet av neste år.

Intel presenterte sine planer under et seminar for finansanalytikere i San Francisco sist fredag.