Schreider PC

Annonse


Schneider Companion 266

Schreider PC

Schneider Companion som er produsert av Samsung, er 5,5 cm tykk, bred som et A4-ark, og 4 cm dypere. Reisevekten er 3,6 kg med kabel.

Både CD og diskett
Maskinen er utstyrt med 266 MHz Pentium MMX-prosessor, 32 MB minne, 3,2 GB harddisk, diskettstasjon og 24xCD-ROM (samtidig). Den 12,1-tommers TFT-skjermen med 800×600 punkter drives av et 64-bits grafikkort med 2 MB minne. For øvrig har maskinen 16-bits lydkort med wavetable og 3D-lyd, knapp for volumkontroll og innebygd mikrofon. Stereohøyttalerne presterer bra lyd.

Schneider Companion er utstyrt med to Type II eller en Type III PCMCIA-kortplasser med CardBus, USB-port, infrarød overføring, samt øvrige kontakter. Maskinen kan tilkoples Targa portreplikator eller dokkingstasjon.

Annonse
Mer enn de fleste
Tastaturet kjennes fast og stødig. Selv om tastaturet har store Enter- og Backspace-taster, er tastatur-layouten kompakt. Mange taster er ikke plassert der du venter å finne dem. Piltastene er ikke adskilt fra de øvrige tastene. Foran tastaturet finner vi av/på-knappen, samt lysende symboler for Caps Lock, batteristatus etc.

Flere av de kostbare mobil-PC-ene mangler denne funksjonaliteten, og et lysende symbol er langt bedre enn et mørkt LCD-display. Håndleddstøtten inneholder høyttalerne og en stor pekeplate med museknapper. I stedet for å klikke på knappene, kan du klikke direkte på platen.

Eksepsjonell
Den 12,1-tommers TFT-skjermen er litt mørk, men langt bedre enn de passive skjermene som vanligvis brukes i billige mobil-PCer.Schneider Companion leveres med Windows 98. Det følger ikke med noen applikasjoner utover dette.

Under batteritesten varte batteriet 4 t 12 min, et eksepsjonelt bra resultat. Maskinen støtter ACPI. Ytelsestesten ga resultatet 15,1 (Windows 98 gir vanligvis litt høyere score enn Windows 95).

Godt privat alternativ
Schneider Companion som leveres fra Actebis Computer, koster bare 13.000 kr med 1 års garanti og bæreveske. Derved blir maskinen et meget attraktivt alternativ for privatpersoner og bedrifter som trenger en grei og rimelig mobil-PC som klarer det meste. For nettverkstilkopling finnes det nok bedre alternativer.

+

 • Meget gunstig pris
 • Integrert strømforsyning
 • Bra tastatur
 • God lyd
 • Tykk og tung
 • Mørk skjerm
 • Beskjedne utbyggingsmuligheter
 • Kategorier Poeng
  Pris: 6
  Portabilitet: 2,5
  Ergonomi: 4,5
  Ytelse: 3
  Utstyr: 4
  Nettverk/komm: 3
  Batterilevetid: 6
  Reisevekt: 3,6 kg
  Ytelsestest: 15,1
  Batteritest: 4 t 12 min
  Pris (eks.mva): 13.000

  Annonse


  Annonse


  Annonse


  Annonse