NetCom på børs

Annonse


Nervøse NetCom

NetCom på børs

I fjor da aksjekursen hoppet fra 60 til 180, uten å lever en krone i overskudd, ble ledelsen i NetCom opsjonsmillionærer. Men etter at Post og Teletilsynets snudde opp ned på konkurransebildet er ikke jubelstemningen like utbredt, verken i ledelsen eller blant øvrige aksjonærer.

Gikk glitrende
Etter et relativt flatt første halvår fikk NetCom-aksjen solid drahjelp. Taletrengte nordmenn hadde da mer enn 150 minutter i månedlige ringevolum – ny rekord.

I tillegg fikk NetCom hjelp fra rotete svensker (les: Telia), som ikke klarte å bestemme seg for å bygge mobilnett. Kursen rykket fram til 285 – tilsvarende 14 milliarder i børsverdi. Til tross for børskrakket som begynte i juli – sto NetCom godt imot stormen – en liten stund.

Annonse
Bekymrede aksjonærer
Men så spant Tamburstuen sitt edderkoppnett. Den fatale kjennelsen i Post- og teletilsynet som tvinger de store til å leie ut til kostpris fikk aksjonærene til å skjelve i buksene.

Selv om Stig Herbern og Terje Christoffersen går i tospann for å stoppe virtuelle aktører, er tydeligvis ikke børsen overbevist om at utviklingen lar seg stagge.

I begynnelsen av september var kursen falt til under 200. Der har den blitt liggende. I dag falt aksjen med fire prosent – fem ganger mer enn totalindeksen.

Nedjustert potensial
NetCom har lenge vært analytikernes favorittaksje. Oppsiktsvekkende har ikke holdningen snudd før de siste ukene. Mange spør seg hvorfor ikke analytikerne reagerte før, da Tamburstuen lenge har gått svanger med sine planer.

Credit Suisse First Boston har nylig nedjustert NetComs potensial fra 240 til 175 kroner.

– Aksjen er overvurdert. Sense gjør ikke saken bedre, sier en Telekom-analytiker til ITavisen.

NetCom smiler
Men hos NetCom smiler fortsatt informasjonsdirektør Per Bjørkum

– Vi følger utviklingen i Post og Teletilsynet men er ikke nervøse, sier han. Men med millionene han har tjent på opsjoner, er det kanskje ikke så overraskende.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse