CD-plate

Annonse


CD-salget eksploderer

CD-plateDette er minimalt i forhold til totalen, men representerer likevel en tredobling i forhold til i fjor.

Markedet endres
Markedet har også endret seg. De store amerikanske aktørene CDnow og N2K har slått seg sammen. Amazon, den største bokhandelen på nettet har begynt å selge plater og i Norge oppnår for eksempel Boxman en omsetning som ligger 16 prosent over forventet resultat.

Boxman startet opp i Norge i år i august og regner med en omsetning i år på 15 millioner kroner. Selskapet hadde budsjettert med 12 millioner kroner.

1,5 mrd. kroner
Totalt regner man med at CD-salget i Europa og USA vil ligge på 1,5 milliarder kroner i følge et regnestykke gjennomført av signaturen “Music & Copyright” i Financial Times.

Snakker man med Marianne Løvdal i Boxman i Norge får man en viss forståelse for at opplysningene fra Finacial Times er korrekt.

– Det tror jeg på, sier hun, det opplever vi er riktig!

Hun sier videre at salget har gått over all forventning.

Ny rekord ukentlig
– Hver eneste uke har vi satt ny salgsrekord, forteller hun og forventer at omsetningen neste år til å ville ligge på mellom 40 og 60 millioner kroner, noe vi synes kan se ut som et konservativt estimat. Løvdal ler og sier at et godt resultat for platesalg over disk i Oslo er 10 millioner kroner i omsetning per år.

– Sikkerhet og tilgang til Internett er vesentlige forutsetning for vekst, mener hun. Når folk erfarer at det er trygt å handle på Internett vil salget ta skikkelig av og Boxman jobber for å gjøre sikkerheten best mulig.

Tilgang til bruk av Internett øker også over hele landet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse