Annonse


Dømt til 3 år uten data

Dommen som den føderale domstolen i San Francisco er nokså oppsiktsvekkende, melder NTB/Reuters.

Ikke eie eller bruke
De to tenåringen på 16 og 17 år er fradømt retten til å eie eller bruke datamodem, fra å fungere som datarådgivere eller å ha noe som helst berøring med datamaskiner uten av lærere eller bibliotekarer er til stede.

Straffen gjelder i tre år, men kan forlenges dersom de unge hackerne prøver seg igjen.

Lovbruddet
De to guttene gikk under kodenavnene “Machiavelli” og “TooShort”. Det var i februar i år at de gjennomførte datainnbruddet i Pentagon. Der utløste de røde varsellamper og alarmklokker i militære datasentraler over hele USA.

I følge kilder i Pentagon skal dette har vært et av de mest systematiske dataangrep på pentagon som er utført.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse