boschDualCom.jpg

Annonse


Bosch vil slåss

boschDualCom.jpg

På mobilmarkedet verden over er Nokia, Motorola og Ericsson de tre store, mens det i Norge bare er to store – Ericsson og Nokia. For øyeblikket er nok Motorola den fremste kandidaten til tredjeplassen neste år. Dernest følger etter vårt skjønn Bosch.

Rask utvikling
Bosch har etter hvert fått stor produktbredde med meget sterke produkter, og dersom Telenor Mobil blir nødt til å subsidiere to bånds-telefoner enda sterkere for å få trafikk over på 1800-nettet, er Bosch meget godt posisjonert.

På en pressekonferanse i Ålborg nylig varslet selskapet at det kommer tre nye to bånds-telefoner i januar, og en tre bånds (900,1800,1900) på CEBIT i mars.

Annonse
Kraftig satsing
– Vi har ambisjoner om å slåss om tredjeplassen på markedet i Norge, og vil intensivere markedsføringen forsiktig. I Bosch liker vi uansett å ta ett steg av gangen, sier adm. direktør i Robert Bosch, Eirik Thorberg.

Thorberg er i tillegg til å være Norgessjef også leder for mobilsatsingen i hele Norden pluss Baltikum. Han har ledet Bosch i Norge siden 1982.

Vil lage UMTS
På pressekonferansen i Danmark kunne de også fortelle at de har ambisjoner om å være tidlig ute med UMTS-terminaler (Universal Mobile Telecommunication Services). Det første nettverket for UMTS åpner i Japan neste høst.

– Vi vil nok ikke være på markedet så tidlig som i 1999, men det skal ikke gå lang tid før vi kan presentere produkter. Utviklingen av UMTS har forlengst startet, sier Peter Hindrup som er fabrikksjef i Danmark.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse