Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia danker ut Ericsson

OSLO: Nokia Mobile Phones og konsernsjef Jorma Ollila (bildet) danker ut erkerivalen Ericsson når det gjelder omsetning av mobiltelefoner så langt i år. Det viser dagens kvartalsresultater fra Nokia.

Arnt Sommerlund
Mens svenske Ericsson Mobile Phones and Terminals torsdag meldte om en svak nedgang i omsetningen i 3. kvartal på 2 prosent, kunne finske Nokia Mobile Phones fredag vise til en økning på 94 prosent i samme periode.

Vinner kronekampen
Også i kroner og ører er Nokia størst – både i 3. kvartal og for årets ni første måneder sammenlagt.

I 3. kvartal omsatte Nokia for 19,1 milliarder kroner, mens konkurrenten Ericsson måtte nøye seg med 10,3 milliarder kroner. Ser man årets ni første måneder under ett, omsatte det finske mobilselskapet for 47,1 milliarder kroner, mens svenskene tilsvarende omsatte for 31,0 milliarder kroner.

Stikkord: Mobil