Annonse


Telia frykter Sense

Sense skaper bølger også i Sverige. Selskapet har bedt om å få bruke Telias mobilnett. Men det ønsker ikke Telia. De argumenter med store investeringer i utbyggingen av nettet, og at det vil være ødeleggene for økonomien å slippe til Sense. Men det svenske Post- og teletilsynet gir ikke Telia noen grunn til optimisme, melder Göteborgsposten.

Får betalt
– Telia har gjort store investeringer også i sitt faste nett. Det hindrer ingen i å bruke det. Andre operatører kan vise til regelverket om samtrafikk, og Telia får jo betalt for denne, sier Per-Erik Westin, som har ansvaret for saken i på Post- og Telestyrelsen.

I følge den svenske teleloven har Telia plikt til å oppfylle enhver fornuftig begjæring om samtrafikk. Denne loven ble revidert i fjor. De andre operatørene på det svenske markedet, NetCom og Europolitan, vil ikke få det samme kravet til samtrafikk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse