Digital Cast MPMan

Annonse


Nett-walkman stoppet

Digital Cast MPMan

Det lille selskapet har bare ett produkt – en avspiller av MP3-musikk. MP3 er et filformat som kraftig reduserer størrelsen på digitale lydfiler uten at dette går noe særlig ut over kvaliteten. Formatet brukes derfor ofte på Internett.

Kan miste andeler
– Vi ser spilleren som et godt produkt, men vi har ikke penger til en lang kamp. Dette er David mot Goliat, sier Diamond Multimedias styreformann Robert Schroeder til nyhetskanalen MSNBC.

Men dette er bare første del av kampen som underholdningsindustrien fører mot Internett. Denne bransjen frykter at piratkopiering og andre salgskanaler skal vokse og bli store.

Annonse


– Plateselskapene er unødvendige mellommenn, og Internett gjør disse unødvendige, sier Schroeder.

Hvem har ansvaret
Et sentralt spørsmål er om spilleren står for opptaket eller om det ansvaret kan tillegges datamaskinen. Fysisk sett hentes musikken ned fra nettet til en datamaskin, og overføres senere til MP3-spilleren.

– Kopieringen skjer i datamaskinen, og derfor kan ikke MP3-spilleren rammes av loven, sier Diamond Multimedias advokat.

Støttet av sine egne
Ikke uventet får selskapet støtte av aktører som selger musikk i MP3-formatet over Internett. Men de har fått den mektige organisasjonen RIAA mot seg. Denne organisasjonen står bak 90 prosent av den amerikanske musikkbransjen.