Formo, Bjørn 1

Annonse


Telia utsetter mobilsatsing

Formo, Bjørn 1Det er nå klart at Telia Norge utsetter å bygge ut det tredje mobilnettet her til lands. På spørsmål fra ITavisen oppgir adm. direktør Bjørn Formo at denne utsettelsen utelukkende skyldes usikkerheten Sense-saken skaper.

Vi ha avklaring
– Vi kommer ikke til å jobbe videre med å finne en mobilløsning i Norge før Sense-saken er avgjort, sier Formo til ITavisen, og tilføyer:

– Våre medarbeidere hadde utarbeidet et meget bra konsept for utbygging av mobiltelefoni i Norge. Utsettelsen er selvfølgelig tungt for våre entusiastiske medarbeidere. Men etter at Post og Teletilsynet vedtok å gi Sense tilgang til Telenor Mobils nett uten at de må bygge et eget nett, finner vi ikke lenger grunnlag for å bygget ut et eget nett.

Klager på Sense-vedtak
Formo understreker samtidig at Telia fortsatt ønsker å beholde og benytte konsesjonen de er gitt til å bygge ut et mobilnett for GSM 1800. Departementet er orientert om Telias utsettelse i mobilsaken.

Samtidig er det klart at Telia innen førstkommende mandag kommer til å legge inn en formell klage på Post- og teletilsynets vedtak i Sense-saken.

Vedtak endret
Fram til PTs vedtak i Sense-saken var Telia klare for må starte utbyggingen av sitt mobilnett. Men nå er mobilutbyggingen lagt på is.

– Hovedproblemet var et politisk vedtak fattet av Post- og teletilsynet som påla Telenor Mobil å gi Sense Communications adgang til deres nett, endret de regulatoriske betingelsene. Vi må vite hvilke rammebetingelser vi har før vi benytter vår egen konsesjon, sier Formo.

Kostnader?
Telias direktør i Norge er tilbakeholden med å oppgi hva utsettelsen vil koste selskapet i kroner og ører. Formo mener den største tapet er at Telia mister verdifull tid før de er på markedet.

Det var Telias styre i Norge som tirsdag fattet beslutningen om utsettelse av mobilutbyggingen. Konsernsjef Lars Berg i morselskapet er orientert om utsettelsen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse