Annonse


Ny epoke på Fornebu

– Dette spadestikket markerer en ny start i Telenors historie. Fornebu er det mest spennende stedet innenfor norsk næringsliv de nærmeste årene, sa konsernsjef Tormod Hermansen.

Alene?
Bærums ordfører, Odd Reinsfelt, ønsket Telenor velkommen som “den første reelle utbygger” på den gamle flyplasstomta. Men så spørs det da om de 6.000 ansatte som konsernet skal flytte ut til Fornebu får selskap av andre i IT-næringen.

For foreløpig har blant annet Ericsson droppet Fornebu. Og Universitetet i Oslo vil ikke legge Institutt for Informatikk til denne tomta i Bærum.

Annonse
Byggestart
Den egentlige datoen for byggestart er ennå ikke fastsatt. Men både Tormod Hermansen og Statsbyggs adm. direktør Halvor Stormoen mener man må være i gang før 1. juli 1999. Da står nemlig alt planarbeidet er ferdig. En optimistisk dato som Hermansen nevner er 1. april.

Flyttingen til det nye hovedkvarteret vil etter planen begynne i år 2001 og fullføres i år 2002.

Sparer 70 mill. kr.
6.000 medarbeidere skal inn i det nye hovedkvarteret, som totalt vil telle 140.000 kvadratmeter (dette er større enn nye Gardermoen).

I dag er Telenor lokalisert på 35 forskjellige adresser i Oslo-regionen. Gjennom samlokaliseringen på Fornebu håper konsernet å spare hele 70 millioner kroner i året (20 prosent av dagens bokostnader).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse