Interfon kort

Annonse


Kort for IP-telefoni lansert

Interfon kort

Delta Three har etablert verdens største nett for IP-telefoni, med gateways i 27 land. Det er dette nettet Telenor Nextel vil utnytte for å formidle samtaler til mer enn 200 land verden over. Og målgruppen: Det er Grønland – ikke øyen, men bydelen.

Satser på innvandrere
– Vi vet at mange innvandrere bruker telefon for å holde kontakten med hjemlandet. Derfor ser vi også en mengde ”telebutikker” som tilbyr rimelig telefoni i områder der det bor mange innvandrere, som på Grønland i Oslo, sier produktsjef for Interfon-kortet i Nextel, Cornelia Mender.

– Det er disse kundene vi i første omgang sikter oss inn mot, sammen med eksempelvis foreldre som har barn som studerer i utlandet.

Annonse
Regner med suksess
– Med priser som ligger inntil 73 prosent under dagens rimeligste priser, regner vi med at denne tjenesten vil bli svært populær. Mest er det å hente ved samtaler til fjerntliggende land, der prisen vanligvis er høy. Til land i Europa er sparer man vanligvis mellom 5 – 20 prosent, sier hun.

7000 salgssteder
Telenor Nextel har inngått samarbeid med divisjon for betalingstelefoner i Telenor Privat for å få distribuert de nye kortene, som altså har fått navnet Interfon.Dette betyr at kortet vil bli tilgjengelig alle steder der TeleKort selges. Det dreier seg om til sammen 7000 utsalgssteder, inkludert Narvesen og Mix-kiosker, 7-Eleven, Posten, Shell, dagligvarebutikker, etc.

Ikke enkelt
Det blir relativt komplisert å bruke Interfon, så det vil nok først og fremst være et tilbud til de som ringer mye privat til utlandet og som ønsker å spare penger.

Forbindelsen skjer ved først å ringe et 800-nummer, som står oppført på kortet, deretter velger man språk for videre veiledning, så taster man inn en tallkode for identifikasjon for å avslutte med å slå nummeret en skal til etterfulgt av #. Det blir altså rimelig mange tastetrykk.

Brukeren kan velge mellom norsk, engelsk, fransk eller urdu for instruksjon. Talekvaliteten er i følge Telenor Nextel omtrent som på en mobiltelefon.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse