Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Statsbudsjettet styrker IT

OSLO: Regjeringen vil opprette flere studieplasser innen IT, de vil bevilge 10 prosent mer penger til Norges Forskningsråd og opprette et nytt teknologiråd. Dette er noen av hovedpunktene i Statsbudsjettet som ble lagt frem på mandag.

Penger pil opp

Mens KUF får en økning i budsjettet med 5,4 prosent, øker budsjettet til forskning og utdanning med 8,6 prosent.

Nytt råd
Regjeringen vil også prioritere IT-fag, samt lærerutdanning og helsefag. Totalt vil det bli opprettet 1.450 nye studieplasser innen disse sektorene. I stedet vil regjeringen legge ned studieplasser innen fagområder som den mener ikke er så relevante lenger.

Fra 1. januar vil regjeringen også opprette et teknologiråd som skal se på ny teknologi og virkningen av denne. Formålet er en offentlig debatt som ikke skal være styrt av spesialistene.

ITavisen kommer med flere kommentarer til statsbudsjettet ut over dagen.