Annonse


Telia legger ned NMT900

Telias plan er å bedre dekningen for GSM i hele Sverige. Derfor kommer selskapet til å investere 200 millioner i tillegg for å gi GSM tilsvarende dekning som NMT900 har i dag. Kort sagt skal Telia ruste opp GSM-nettet i områder der NMT900 er best i dag.

GSM moderne
Nesten halvparten av Telias NMT900-kunder har gått over til GSM i løpet av de siste to årene. GSM har dessuten bedre dekning enn NMT900 i de fleste delene av Sverige allerede i dag. Dermed er det snart over og ut for det gamle systemet.

– Målet vårt er å tilby moderne GSM-teknikk i hele Sverige, sier Kenneth Karlberg, som er administrerende direktør for Telia Mobile i en pressemelding.

Avgiftsfrie løsninger
Telia har i dag 395 000 NMT900-kunder, mot 1,4 millioner GSM-kunder. NMT900-abonnentene kan bruke nettet frem til desember 2000. I en overgangsperiode tilbyr Telia flere løsninger for at overgangen skal gå så smertefritt som mulig.

Alle NMT900-kunder tilbys dessuten avgiftsfri innmelding i GSM, overføring av samtalepott og fri viderekobling av NMT-nummeret i ett år.