Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Merkantildata på handletur

OSLO: Adm. direktør Tom Adolfsen (bildet) i Merkantildata er helt klar: Han vil kjøpe opp flere selskaper. Fallende IT-aksjer betyr ingenting. – Strategiske oppkjøp er riktig uansett høye eller lave priser, mener han.

Arkiv

– Jeg skal ikke si at jeg ikke er bekymret for utviklingen i finansmarkedet med nedgangen i Merkantildatas aksjekurs nå, men vi er et etablert selskap med trygge substansverdier i ryggen. Vi fortsetter vår strategi med å se på interessante oppkjøpsmuligheter blant selskapene i IT- og telekombransjen.

Adolfsen peker på at de selskaper som ikke er like flinke som Merkantildata har merket en større nedgang på børsen enn hans selskap.

Et billig selskap
Analytikere Telecom Revy har vært i kontakt med karakteriserer Merkantildata som et svært billig selskap for tiden. Aksjekursen var i skrivende stund nede på 60 kroner, noe som priser selskapet til om lag 5,4 milliarder kroner.