Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Svensk valgside hacket

TELEGRAM: Han gir ut ukebrev via Internett og er kanskje Sveriges fremste politiker når det gjelder IT-spørsmål. I helgen ble hjemmesiden til partiet hans hacket.

Hacker

Joda, det handler om Moderaterna (svensk Høyre) og lederen Carl Bildt. Den tidligere fredsmegleren er tilbake i svensk politikk for fullt, og tapte gårsdagens kamp om å bli statsminister i Sverige.

Ikke bli Bildt
Og i anledning valget, hadde Moderaterna lagt ut noe nytt stoff på hjemmesidene sine. Men natt til lørdag hacket noen sidene og linket blant annet portrettet av Bildt til et annet parti.

– Det var noen som var inne og lagde linker på hjemmesiden vår. Men hvem som har gjort dette vet vi ikke i dag, sier Moderaternas presseansvarlige, Mikael Östlund, til IDG.

Klart program
Carl Bildt er en av få svenske partiledere som har skissert opp et klart IT-program for Sverige. Östlund er usikker på om partiets IT-profil vil lide nå som hjemmesidene er hacket.

– Vi har høy sikkerhet, men kan aldri beskytte oss mot alt. Slik inntrenging kan skje overalt, så hvordan det skader oss vet jeg ikke, sier Östlund.