Hopp til navigasjon Hopp til innhold

GSM-dekning i Nordsjøen

BERGEN: Telenor Mobil håper å ha GSM-dekning på ni plattformer i Nordsjøen innen 1999. Sambandet skal ikke ta over som sikkerhetssystem for dagens radiosamband, poengterer dekningsdirektør Bjørn Amundsen (bildet) i Telenor Mobil.

Amundsen, Bjørn
Senderne vil gi GSM-dekning og innenlands mobiltelefontakster for mannskap ombord på supplyskip, standbyskip, fiskebåter og tradisjonell skipsfart i en avstand av 20 – 25 kilometer fra de faste installasjonene.

Gullfaks og Oseberg
Foreløpig er det bare Gullfaks og Oseberg som har GSM-sendere i drift. På Snorre og Troll pågår installasjonsarbeidet for fullt i disse dager, og på Statfjord og Yme vil arbeidet ta til ganske snart, regner Amundsen med.

Telenor Mobil har dessuten godt håp om at de pågående forhandlinger med operatørene på ytterligere tre plattformer skal føre til at de kommer i drift innen årets utgang.

Boligplattformer?
På grunn av eksplosjonsfaren og de strenge sikkerhetsreglene er det i dag ikke tillatt for mannskapene å bruke sine egne GSM-telefoner ute på selve plattformene.

– Vi har en diskusjon med oljeselskapene hvorvidt det skal bli tillatt å bruke mobile apparater også på boligenhetene, men vi har forståelse for at de er skeptiske, sier Amundsen.

Dekning med NMT
– Utfallet av disse diskusjonene, sammen med trafikkmengden over de nye sambandene, vil være avgjørende for Telenor Mobil sine framtidige GSM-utbygginger i Nordsjøen, sier Amundsen.

I områdene rundt en del av installasjonene er det allerede NMT-900 dekning.
Stikkord: Mobil