Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nera opp etter juling

TELEGRAM: Nera-aksjen fikk mye juling tirsdag etter at selskapet la frem lite hyggelige tall for første halvår. Men onsdag hentet aksjen seg inn i et ellers fallende marked. Mens børsen falt med over 3,5 prosent hentet Nera seg opp med rundt 20 prosent.

Noen ganger lønner det seg å kjøpe en taper. De som kjøpte Nera på bunnen tirsdag og solgte igjen på onsdag, kunne altså innkassere en gevinst på rundt 20 prosent. Og dette til tross for at totalindeksen på Oslo børs falt med hele 3,5 prosent.

Tillit og psykologi
Det er sannsynligvis flere årsaker til at Nera hentet inn igjen mye av tirsdagens tap. Dels har markedet noenlunde tillit til at Nera kan stable seg på bena nå som selskapet skal selge ut virksomheter utenfor kjernevirksomheten.

En annen ting, er at psykologien i markedet trolig var delaktig i at aksjen falt så mye i verdi tirsdag. Veldig ofte viser det seg at aksjer som har falt mye i verdi en dag blir børsvinner dagen etter. Enten fordi det er stor handel i aksjen, eller fordi markedet finner en «riktigere» pris på aksjen. Dette har også trolig virket inn på Nera-handelen onsdag.

Noen ganger lønner det seg altså å være spekulant.