Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ny bug i Windows 98

OSLO: Skal du feire nyttårsaften på Internett? Sånn nøyaktig på sekundet mellom 23:59:59 og 00:00:00? Pass deg – i alle fall hvis du bruker Windows 98! Starter du om maskinen din i dette sekundet, kan datoen på maskinen din endres.

Ja, var det ikke det vi visste. Det er ALLTID problemer med datamaskiner. Vi synes oppriktig synd på de millioner av mennesker som sitter klistret foran maskinene sine sekunder før midnatt på nyttårsaften – og som samtidig booter dem. De stakkars sjelene risikerer jo å få endret datoen på sin egen maskin!

Dårlig timing
Joda, dette er sant. Problemet er reelt. Men det krever imidlertid særdeles god timing for at for at noen skal oppleve en slik bug.

Det er det engelske selskapet Prove It 2000 som har funnet bugen i Microsofts nye operativsystem. Nå skal det i all ærlighet sies at problemet kanskje ikke rammer så mange, men likevel tar Microsoft problemet på alvor.

Problem hvert eneste år
– Dette er altså ikke noe år 2000-problem, det kan oppstå ved alle årsskifter, sier Ole Tom Seierstad i Microsoft med et smil.

– Og vi ser ikke dette som noe stort praktisk problem, snarere et teknisk problem. Men uansett vil vi lage en fiks til problemet, sier Seierstad til internettavisa Telecom.