Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nedtur for Nera

OSLO: Nera sliter for tiden. Selskapet er suspendert fra Oslo Børs frem til halvårsresultatet legges frem 25. august. Det blir ikke lystig lesestoff…

Det var Nera selv som ba om å bli suspendert tirsdag. Nera går nemlig mot tidenes dårligste halvårsresultat. Ryktene går om konkurs, at selskapet skal selges, og et resultat på alt fra minus 50 til 100 millioner, skriver Dagens Næringsliv.

Ingen kommentar
Ingen av de ansatte i telekommunikasjonsselskapet vil kommentere ryktene overfor avisen.

Nera omstruktureres, noe som må finansieres ved lån eller ved at man selger deler av selskapet. En megler anslår at omstruktureringen kommer på mellom 50 og 100 millioner.

Mange utskiftninger
Omtrent hele ledelsen i selskapet er byttet ut siden nyttår. Problemene begynte i 1996 da selskapet la frem svake tall. Ledelsen snakket fortsatt pent om selskapet, men greide likevel ikke å tjene penger. Få ordrer og likviditetspress førte til flere problemer, og snart var selskapet uten økonomisk styring.

Tilliten til selskapet forsvant, og nå er det ute i hardt vær igjen, og ba altså om å bli suspendert fra børsen. Tirsdag 25. august legges halvårsresultatet frem.
Stikkord: Mobil