Hopp til navigasjon Hopp til innhold

BT kjøper ut MCI

OSLO: Det britiske teleselskapet BT vil dirigere Concert alene. De kjøper ut amerikanske MCI for vel 7,6 milliarder kroner.

Betalingen skal skje kort tid etter at MCI går sammen med WorldCom. BT konkurrerte med WorldCom om å overta MCI, men var ikke villig til å strekke seg like langt som sine amerikanske konkurrenter. MCI eier i dag 24,9 prosent av Concert, som ble lansert som et felles foretak mellom MCI og BT i 1993.

Verdensherredømme
BT har nylig meldt at de har som mål å få til et verdensomspennende samarbeid med AT&T, og at Concert skal inngå i denne pakken. Både AT&T og MCI skal selge tjenester for Concert på det amerikanske markedet.

BT meldte at de ønsket å få kontroll med Concert etter at fusjonen mellom MCI og WorldCom ble annonsert i 1997.
Stikkord: Mobil