Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Risikopenger i IT dobles

TELEGRAM: Nærmere 14 milliarder kroner var risikovillige investorer villige til å skyte inn i amerikanske IT-bedrifter i løpet av årets tre første måneder. Dette er dobbelt så mye som i samme periode i 1997.

I følge en undersøkelse av det amerikanske risikokapitalmarkedet, gjennomført av Price Waterhouse ble det satset 1,82 milliarder dollar på 344 IT-relaterte utviklings- og forretningsprosjekter.

Risikovillighet
– Programvare og informasjon er områder som for første gang har passert milliarddollargrensen for risikokapital. Telekom- og Internett-satsinger har økt med 56 prosent, og utgjør nå til sammen over halvparten av det totale risikokapitalmarkedet i USA i dag, sier Don Almeida i Price Waterhouse til Computer Sweden.

En fjerdedel av kapitalen havnet hos selskaper i Sillicon Valley-området.