Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tysk-fransk telegigant

TELEGRAM: Deutsche Telekom og France Telecom varslet mandag et tettere strategisk samarbeid. Dermed kan Europa ha fått en ny supermakt på telemarkedet.

I første omgang skal de to store europeiske selskapene innen telekommunikasjon etablere et krysseierskap. Dette skjer ved at de i første omgang kjøper to prosent av hverandres aksjer – til en verdi av om lag 11 milliarder kroner, melder Dagens Næringsliv.

Strategisk
– Krysseierskapet understreker det strategiske partnerskapet mellom de to selskapene, heter det i en uttalelse fra Deutsche telekom.

Kapre 10 prosent
Den tysk-franske alliansen skal angripe et marked som er anslått til mer enn 1.700 milliarder kroner i år 2001. Målet er å kapre ti prosent av markedene i Øst- og Vest-Europa (unntatt Tyskland og Frankrike) innen år 2003.

Utfordrer BT
– Sammen er de den klart største operatøren i Europa, og et mer effektivt samarbeid vil utvilsomt legge et sterkere press på British Telecommunications (BT), sier analytiker James Golob i investeringsbanken Deutsche Morgan Greenfell til Reuters.

Kapitalutvidelse
France Telecom planlegger en kapitalutvidelse på 4,3 milliarder kroner, som vil gi styrke til internasjonal ekspansjon.

Samarbeid
Avtalen mellom Deutsche Telekom og France Telecom innebærer at de i fellesskap skal lansere flere teletjenester og produkter over hele Europa. Selskapene har også til hensikt å utnyttet synergieffektene innen forskning og utvikling, multimedia- og informasjonssystemer, samt innen telefonkort.
Stikkord: Mobil