Hopp til navigasjon Hopp til innhold

30% Telenor-kutt ikke nok

OSLO: Telenor er nå i forhandlinger med flere teleoperatører om nye samtrafikkpriser fra i sommer. En reduksjon på 30 prosent er ikke nok, mener Telia og Tele2. De to Telenor-konkurrentene har allerede sent en klage til Post- og teletilsynet (PT).

Melgaard, Dag NY
– Årsaken til at vi nå vil sette ned prisene på samtrafikk er at et større trafikkvolum en forventet har gitt en større avkastning enn de forutsatte 15 prosent, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor til internettavisa Telecom.

Kostnadsorienterte priser
Prisene fra Telenor skal være såkalt kostnadsorienterte. Når trafikkvolumet øker kan dermed prisene settes ned. Marginene på lokaltrafikk er ikke store, men med den nye prisreduksjonen mener Melgaard at de andre teleoperatørene skal kunne tjene penger også her.

– At Telia påstår at de faktisk taper penger på lokaltrafikk er deres sak. Det er i realiteten ikke nødvendig, men mye går på valg av teknisk løsninger, sier Melgaard.

Store endringer
Mye skjer på teleområdet i de nærmeste årene.
– På grunn av EU-reglene vil prefikset forsvinne fra år 2000 og det vil bli innført nummerportabilitet, det vil si at du kan bruke samme nummer uavhengig av operatør, fra år 2001, forklarer Melgaard.

Telia ikke fornøyd
Adm. direktør i Telia, Bjørn Formo, bekrefter at forhandlingene med Telenor nå er blitt en meglingssituasjon.
– Jeg vil ikke kommentere detaljer rundt samtrafikkprisene så lenge meglingen pågår, men vi er ikke fornøyd med situasjonen slik den er nå, sier han.

Pålegg fra PT
Hvis ikke partene blir enige om samtrafikkpriser innen utgangen av august er det et pålegg fra Post- og teletilsynet som fastsetter prisen.
Stikkord: Mobil