Annonse


Kjapp nyhet fra Novell

Novells markedsføringsdirektør for avanserte tjenester, Michael Bryant, er på norgesturne for å fortelle novellbrukerne om de nye produktene. Hovedproduktet er Orion – en teknologi som har sitt utspring fra oppkjøpet av selskapet Wolf Mountain.

Del-løsninger
– Orion-prosjektet var egentlig tenkt å utvikle en total cluster-løsning, helt ferdig. Samtaler med kundene og partnerne ga oss imidlertid klar beskjed om at de heller ville ha delløsninger hurtig. Og det var helt klart hva som var viktigst: rask tilgjengelighet på dataene. Derfor lanserer vi i månedsskiftet august/september Orion fase 1.

Ingen konkurranse
Bryant vil først og fremst selge Novells clusterløsning til de fem millioner eksisterende brukere av Novell NetWare. Bryant mener det ikke finnes konkurrerende produkter fra tredjeparter.

– Vi går ikke i første omgang ut med Orion for å konkurrere med unix- eller Microsoft-baserte løsninger. I de tilfeller der bedrifter skal gjøre teknologivalg, og clustre betyr noe, vil vi likevel konkurrere med andre.

Annonse


– Jeg regner med at vi vil finne kunder blant eksisterende brukere som sentraliserer datamengdene sine og dermed trenger økt fart, eller bedrifter som trenger kortere nedetid ved vedlikehold eller serversammenbrudd.

Hurtigere tilgang
Orion fase 1 er tilpasset NetWare 4.11 og lar to aktive servere jobbe sammen. Dette gir hurtigere tilgang til dataene, i tillegg til at de deler lagringsmediet. Felles lagring av data betyr at den ene serveren kan ta opp dataene og funksjonene om den andre serveren skulle gå ned. Kommunikasjonen mellom de to serverne foregår eksempelvis via SCSI eller fiberchannel.

Flere servere
Neste fase for Novells cluster-teknologi skal være klar i første halvår 1999. Da vil det bli mulig å benytte minst seks servere og være støtte for flere typer delte lagringsmedier. Support for NetWare 5.0 – Novells nye server, er selvsagt. Støtte for NSS – Novell storage services, som lar andre maskiner lynraskt ta opp volumer knyttet til en server som har stoppet, vil også komme i denne oppdateringen av Orion.

Enda flere servere
Fase tre av Orion er ikke tidfestet, men vil støtte flere servere som jobber sammen, i tillegg til at hele clusteret for resten av nettet vil framstå som ett (single system image). Det satses også mye på å styre belastningen mellom serverne – såkalt load balancing. I tillegg kommer støtte for VI – virtual interface architecture. Dette er en standard som skal sørge for at alle Intel-baserte servere skal kunne snakke sammen problemfritt.

– Denne fasen vil også støtte de nye teknologier for å koble sammen servere i hurtige nett som eksisterer og som er på vei. Fortrinnsvis vil vi støtte industristandarder for denne type kommunikasjon, sier Bryant.

Annonse