stortingsmelding 38

Annonse


Fornebu-krig i Stortinget

stortingsmelding 38Stortingsmelding nr. 38 1998 ”IT-kompetanse i et regionalt perspektiv” skal i dag mandag opp til behandling i Stortinget. Det kan ende i et politisk bikkjeslagsmål for denne etter hvert så prestisjefylte saken.

Alle vinner?
Tidligere har Per Morten Vigtel i Investorforum/IT Fornebu ment å innkassere en halv seier for sine planer om et kunnskapssenter på flyplasstomta. Han får trolig ikke vederlagsfritt bruke terminalbygget slik IT Fornebu ønsket.

I Dagens Næringsliv tar Venstres stortingsrepresentanter Hele Falch Fladmark og Leif Helge Kongshaug til ordet for at det er næringsminister Lars Sponheim som har vunnet gjennom med sitt syn. De mener Næringskomiteen går for et kunnskapssenter uavhengig av bestemte investorer som Vigtel og Investorforum.

Ny stortingsmelding?
Sosialistisk Venstreparti (SV) og representantene Ågot Valle, Øytein Djupedal og Rolf Reikvam vil imidlertid ha mer betenkningstid. SV ber nemlig om en egen stortingsmelding som skal omhandle en eventuell etablering av et IT- og kompetansesenter på Fornebu.

Et flertall i Næringskomiteen ber Stortinget avvise SVs forslag.

Annonse