Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Flere mobil-valg i Nordland

OSLO: Nordlendingene kan glede seg over stadig bedre mobildekning. Både NetCom og Telenor kan melde om økt dekning for både GSM og NMT i de siste fem månedene i Nordland. NetCom har bedret dekningen i hytteområdene.

Telenor har bedret dekningen for NMT 450 i området fra Breivika til Dverberg, samt en del dekning utover mot Nordmela.

GSM-dekningen har også kommet lang RV 82 fra Breivik til Å, samt Risøyham og en del av hurtigruteleia mot Harstad.

Beiarn
Det er nå GSM-dekning for Telenor i Moldjord kommunesenter i Beiarn, langs RV 813 Arstad – Eiterjord.

Bodø
Bodø-væringene har fått bedre GSM-dekning for Telenor i Skivika, Løpsmark, Løp og i Geitvågen, samt ved Telenors administrasjonsbygg i sentrum.

Bjørnefjell
Per 24. april dekker NetCom hyttefeltet på bjørnefjell, samt lang E10 fram til svenskegrensa.

Brønnøy
Telenor har også bedret GSM-dekningen i tettstedet Brønnøysund.

Dønna
GSM-dekningen for telenor er det nå også på tettstedet Sandnessjøen fra Stamneshallen til Sørmovika.

Fauske
Sulitjelma tettsted (østre deler) har fått bedre dekning for NMT 450. Det gjelder også hytteområdet opp mot Kjelvatnet og veien til Tjorvikhytta/Balvatnet.

Gildeskål
Telenor har bedret GSM-dekningen for hurtigruteleia fra Fugløy til Saltfjorden og ytre deler av Sandhornøy, samt sør på Arnøy.

Hemnes
Telenor har satset sterkt på å bedre dekningen for NMT 450 i Hemnes-området. Dette glder på veien mellom Bleikvassli og Hattfjelldal – fra Tyven til Rystad og nordre del av Tustervatnet, Varntresk (nordre del), RV 806 Grubben – Krutåga, veien videre fra Krutåga mot Varntresk fram til Tolkåsen.

Dekningen er også bedre i området Bleikvassli (inklusive gruveområdet), langs RV 806 Bleivasslis – Stormyrbassenget og veien østover fra Bleikvassli til Kongsdalen.

GSM-dekningen er bedret i Finnfjordeid – langs RV 808 til Grønviknesset og E6 litt nord for Finnfjordeid til Bjerka.

Herjangsfjellet
NetCom har siden 30. januar hatt dekning i hytteområdene på Herjangsfjellet, langs E10 fra Trollhøgda til glattkjøringsbanen før lenvik, samt RV 829 fra krysset E10/RV 829 og mot Saltvatnet.

Narvik
Utenfor Narvik, nærmere bestemt Bjerkvik, har Telenor bedret sin GSM-dekning.

NMT 450-dekningen er bedret lang E10 på Bjørnefjell inn mot Katterat. For GSM er dekningen bedret langs E10 fra svenskegrensa til og med Bjørnefjell-området. Det er også delvis dekning langs jernbanen mot Katterat og opp til Sildvikvatnet.

Rana
Telenors GSM-dekning er bedret i sentrum av Mo i Rana og langs E6 Langsneset til Sjåneset og Hauknes, samt RV805 fra Alterneset til Rørvikodden.

Saltdal
Både GSM- og NMT 450-dekningen langs E6 er blitt bedre, henholdvis fra Bleiknes til Røkland og fra Russånes til Røkland.

Vefsn
Innbyggerne i Vefsn får bedre dekning både for GSM og NMT 450. Langs E6 fra Laksforsmoen til Ramnåga blir det bedre NMT-dekning. Og langs E6 fra Fallmoen til Grannes er det blitt GSM-dekning.

Vestvågøy
Reisende med Hurtigruta kan ta i bruk GSM-telefonen på kaia og hotellet i Stamsund.

Værøy
Telenors NMT-dekning på Værøy er bedre: Nordre del og havområdene på vestsiden av Værøy.

Stikkord: Mobil