Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Statnett vil hindre mørkt år 2000

TELEGRAM: Statnett satser alt på å hindre at lyset går 1.januar år 2000. De planlegger nå full beredskap denne nyttårsnatta for å sikre manuell oppretting hvis alle andre tiltak slår feil.

– Vårt mål er at alle skal få levert strøm uten avbrudd. Vi har stor tro på at vi skal klare jobben. Men vi kan aldri garantere mot mørklegging som følge av uhell, heller ikke etter datahavarier. For å sikre oss best mulig, mobiliserer vi våre mannskaper denne nyttårsnatten, sier adm direktør Odd Håkon Hoelsæter i Statnett.

Kartlegger
– Vi har arbeidet en tid med å kartlegge alle områder hos oss hvor datastyrte funksjoner er kritiske. Vi vil foreta alle nødvendige inngrep i god tid. Som siste skanse mobiliserer vi mannskapene våre på nyttårsnatten. De skal sikre manuell oppretting hvis alle andre tiltak slår feil, sier Hoelsæter.

Samarbeid
Selskapet har også innledet et samarbeid med andre netteiere i Norge og i Norden, og er med i et bransjesamarbeid i Energiforsyningens Fellesorganisasjon (EnFO). Alle leverandører av systemer og komponenter skal også mobiliseres for å hindre at strømmen går ved årtusenskiftet, melder nyhetsbyrået NewsWire.

NVE har tidligere uttrykt frykt for at Norge kan bli mørklagt ved årtusenskiftet. Statnett vil få resten av kraftbransjen med på å gjøre denne spådommen til skamme.