Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobil-tips hjelper politiet

TELEGRAM: Politiet lovpriser utbredelsen av mobiltelefonen. Når en person bryter loven, ringer en annen politiet fra mobilen.

Politiluemobil
– Vi har oppklart flere lovbrudd takket være tips fra mobiltelefoner. Det er helt klart at vi får stor hjelp fra tipser på mobiltelefon, sier sjef for ordensavdelingen ved Tromsø Politistasjon Stein Nilsen til Bladet Tromsø.

Effektivt
Politimannen mener også at mobiltelefonen har gjort det letter for folk flest å komme i kontakt med ordensmakten.

– Vi får ofte vite om lovbruddet i det øyeblikket det skjer – kanskje til og med før det har funnet sted. Dette gir oss større sjanse til rask oppklaring, sier Nilsen.

En fin ting
En annen side ved mobiltelefonen er muligheten for den løpende samtalen mellom innringer og politi.

– De fine med mobiltelefonen er at vi kan gi folk beskjed hvordan de skal forholde seg. På den måten unngår vi at de gjør de ikke bør, som for eksempel å gripe inn i farlige situasjoner, sier ordenssjefen.

Tryggere
Stein Nilsen mener mobiltelefonen også gir trygghet. Men han advarer samtidig mot varierende dekningsforhold som kan gi begrensninger i tryggheten.

– Folk vet at mobilen ikke er langt unna. Derfor føler de seg kanskje tryggere om noe mistenkelig skulle skje, sier politimannen.

Tar råkjørere
Størsteparten av tipsen til Troms Politistasjon kommer fra folk i bil.

– Vi får masser av tips om lovbrudd i trafikken. Kanskje ser man en stygg forbikjøring eller en annen form for råkjøring. Da er det mange som velger å varsle oss, og det setter vi pris på, sier Nilsen.

Under 50
Det er først og fremst folk under 50 års alder som utgjør den mobile tipsskaren til Tromsø Politistasjon.

Stikkord: Mobil