Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ameritech kjøpes opp

OSLO: Den amerikanske teleoperatøren SBC Communications bekreftet mandag at selskapet kjøper Ameritech, som er hovedaksjonær i Tele Danmark.

Det nye fusjonerte selskapet blir den største teleoperatøren på det amerikanske markedet, med kunder fra Ohio til California. I følge næringsavisen Bloomberg News blir prisen 62 milliarder dollar. Dette er det hittil største oppkjøpet i telekombransjen.

Global styrke
– Selskapet blir både en nasjonal konkurrent og en konkurrent på det globale markedet, heter det i en melding fra selskapene. Det knytter seg spenning til om det nye selskapet vil fortsette Ameritechs aggressive satsing på det nordiske markedet.

Gigant
Kjøpet gir Ameritechs eiere 27 prosent gevinst i forhold til kursen 8 mai.
Dette er SBC’s andre oppkjøp av en av de andre såkalte Baby Bells. Dette er de sju selskapene som opprinnelig stammer fra AT&T, etter at selskapet tvunget til å splittes opp av amerikanske konkurransemyndigheter.


SBC bruker i dag merkenavnene, Southwestern Bell, Pacific Bell, Nevada Bell og Cellular One. SBC har i dag næringsinteresser i Sveits, Storbrittania, Frankrike, Chile, Kina, , Israel, Mexico, Syd-Afrika, Sør-Korea og Taiwan.
Stikkord: Mobil