Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Rør ikke Windows 98!

OSLO: Nylig offentliggjorde Microsoftog konsernsjef Bill Gates (bildet) et brev der 26 toppsjefer i amerikansk databransje bønnfaller antitrust-sjefen Joel Klein om ikke å forsinke lanseringen av Windows 98.

Gates, Bill NY2
Det amerikanske justisdepartementet, sjefsanklagere fra 13 delstater og Europakommisjonen vurderer å aksjonere mot Microsoft før Windows 98 blir distribuert til PC-produsentene i midten av mai, og til sluttbrukerne 25. juni.

Det er usikkert om myndighetene vil stanse det nye operativsystemet, eller bare pålegge Microsoft å myke opp sine »monopol-kontrakter».

Toppsjefene aksjonerer
Nå kommer Microsofts venner Bill Gates til unnsetning. 26 topp-direktører og styreformenn i AMD, Compaq, CompUSA, Dell, Hewlett-Packard, Intel, Micron Electronics, OfficeMax, Packard Bell NEC, Sony, Symantec og andre, har etter oppfordring fra Bill Gates underskrevet en støtteerklæring.

Rør ikke Windows 98
– Vi og andre databedrifter, har brukt mange millioner på å utvikle og markedsføre varer og tjenester som avhenger av at Windows 98 blir lansert etter planen. Innblanding fra myndighetene vil sette alt dette i fare, og vil skade både forbrukerne og økonomien, heter det i brevet til Klein fra de 26 toppsjefene.