Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Minus 19,7 mill. for Nera

OSLO: Teknologiselskapet Nera i Bergen fikk et underskudd på 19,7 millioner kroner før skatt i første kvartal, sammenlignet med 26,4 millioner kroner i samme periode i første kvartal 1997, heter det i en børsmelding tirsdag formiddag. Selskapet er nå verd 1,9 milliarder kroner.

Driftsinntektene til Nera i første var på 772,9 millioner kroner, sammenlignet med 540,9 millioner kroner samme periode i fjor.

Driftsresultat ble minus 6,5 millioner kroner, mot 29,8 millioner i fjor. Resultat etter skatt ble på minus 15,7 millioner kroner, sammenlignet med 20,1 millioner i første kvartal 1997.

Verd 1,9 milliarder
Etter mandagens sluttkurs på Oslo Børs har selskapet nå en børsverdi på i overkant av 1,9 milliarder kroner.

Neras divisjon Transmisjonsnettverk hadde en sterkt økende omsetning i første kvartal i år sammenlignet med samme kvartal i fjor. Likevel hadde divisjonen et betydelig driftsunderskudd i perioden, melder nyhetsbyrået TDN Ajour.

Tapte penger
– Lave marginer og tap i forbindelse med salget av kraftverkskommunikasjon er forklaringen på resultatsvikten
for dette forretningsområdet, skriver Nera i meldingen til Oslo Børs.

Transmisjonsnettverk hadde en omsetning på 337 millioner
kroner i første kvartal i år, sammenlignet med 211 millioner
kroner i samme periode i fjor. Divisjonen hadde en
ordreinngang på 315 millioner kroner i første kvartal i år, mot 243 samme periode i fjor.

Salget har stagnert
Nera melder at de ikke har klart å få noe løft i omsetningen av Nera World Phone. Salget av portable telefoner har gått ned, mens salget av den marine versjonen er noe økende.

Salget av høykapasitetstelefoner er imidlertid godt, slik at satellittelefonsalget totalt sett er høyere enn i første kvartal i fjor, opplyser Nera.

Kutter antall årsverk
Innenfor produksjonsdelen til Nera har aktiviteten ved Singapore-fabrikken øket. Fabrikkene i Norge må derimot omstruktureres og slankes når det gjelder antall ansatte.

Det er i Latin-Amerika at Nera har gjort det best i første kvartal, mens ordreinngangen fra Europa og Asia ikke er tilfredsstillende, melder selskapet.