Hopp til navigasjon Hopp til innhold

NetCom kaster ut Motorola

OSLO: Vedvarende tekniske problemer gjør at NetCom kvitter seg med alt Motorola-utstyr. Avtalen som NetCom nylig inngikk med Siemens og adm. direktør Hans Laudrup (bildet) om oppgradering av mobilnettet innebærer at Motorola-utstyret skal være utfaset innen ett år.

Lødrup, Hans.gif
Motorola er dermed snart uten mobilnett-installasjoner i Norge og kun en i hele Norden. Etter det Telecom Revy erfarer er vedvarende tekniske problemer årsaken til at NetCom nå velger å kvitte seg med det to til fire år gamle Motorola-ustyret.

En annen verden
Motorola opplever derimot verden litt annerledes enn sine konkurrenter og potensielle kunder.

– NetCom har nettopp gjort en avtale med Siemens, men Motorola-utstyret vil leve videre hos NetCom i uoverskuelig fremtid. Det har ikke vært noen tekniske problemer, men stor kvalitet på våre leveranser til NetCom, sier Hans Rundberg i Motorola. Rundberg, med base i Stockholm, er salgssjef i Motorola for Norden og Baltikum.

På spørsmål fra Telecom Revy hvilke kontrakter Motorola har inngått i Norden det siste året, kan han kun vise til en avtale med Comviq i november i fjor. Han vil imidlertid ikke si noe om størrelsen på denne kontrakten.

Ingen Kina-putt
Rundberg hevder at Motorola har vunnet kontrakter i Kina i blant annet konkurranse med Nokia, og at deres globale markedsandel innenfor leveranser av infrastruktur for mobilnett ikke er blitt redusert de senere årene. Han kan imidlertid ikke oppgi noen tall som underbygger dette.

– Vi ser det som svært spennende at Motorola har løsninger som gjør at vi kan gi bedre support enn andre leverandører. Vi vil også ansette en Norges-ansvarlig for å følge det norske markedet for mobil-infrastruktur bedre, sier Rundberg.

Stikkord: Mobil