Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stockholm Energi med IP-telefoni

STOCKHOLM: Stockholm Energi, Sveriges største lokale energiselskap, vil tilby sine 800.000 kunder Internett-telefoni. I første omgang gjelder tilbudet samtaler til utlandet og til mobiltelefon. Energigiganten har innledet et samarbeid med det lille IP-telefoniselskapet Glocalnet.

Telefonsamtalene via Stockholm Energi kan bli opptil 50 prosent billigere enn via det tradisjonelle telenettet. Utgiftene til telefonsamtelen registeres på den vanlige strømregningen fra energileverandøren.

Teletjenester via strømnettet
Energiselskapet har også planer om å tilby kundene sine lokalsamtaler og datatjenester via strømnettet. Foreløpig er det imidlertid ikke tatt noen beslutning om når en slik lansering skal skje. Systemer som kan håndtere dette er nå under utvikling, blant annet hos den Canadiske systemleverandør Nortel.

Glocalnet, et lite selskap med 25 ansatte, står for teknikken når det gjelder utenlandssamtalene. Selskapet samarbeider med en rekke IP-operatører rundt om i verden.

God nok kvalitet
300 personer har allerede testet det nye systemet for utenlandssamtaler. Ifølge Stockholm Energi mente 80 prosent av disse at lydkvaliteten var akseptabel.

– Kvaliteten kommer ikke til å være like god som ved vanlig fasttelefoni, men likevel god nok tatt i betraktning den lave prisen, sier Hanna Bergholm i Glocalnet

Liten og frekk
Glocalnet har i løpet av få måneder entret det svenske telekommarkedet. I sin nisje klarer de å hevde seg i forhold til mer etablerte teleoperatører. Takket være samarbeidet med Stockholm Energi, kan selskapet nå lansere tjenestene sine i større skala.
Annonse
Stikkord: Mobil