Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft kjøper Firefly

OSLO: Microsoft og Bill Gates (bildet) vil overta Firefly. Dette selskapet er blant de ledende i å utvikle løsninger for sikre overføringer på Internett. Kjøpet kan også tvinge Netscape til å personalisere web-løsninger bedre.

Gates, Bill NY2
Overtakelsen kan innebære at Micosoft blir enda viktigere når det gjelder å bestemme industristandarden for sikkerhet på nettet. Det kan også få betydning for handel på nettet. I meldingen fra Microsoft heter det at selskapet håper at stadig flere vil se på å handle på nettet etterhvert som det utvikles teknologi som gjør at brukerne selv i stadig større grand har herredømme over den informasjonen de vil gi fra seg.

Nye standarder
Firefly startet med å utvikle såkalt intelligente agenter, eller hjelpeprogram som hjalp brukeren å finne stoff av interesse, og valgene ble foreslått på bakgrunn av brukerens tidligere valg.
Firefly har også spilt en viktig rolle når det gjelder å sette standarder for sikkerhet på nettet. Dette gjelder blant annet for P3P og ICE-protokollene (Information and Content Exchange), heter det i en melding fra Microsoft.

MCI står bak
Sikkerhetsprotokollen P3P er viktig fordi den støttes av sammenslutningen World Wide Web Consortium (W3C), og denne solide støtten er viktig for hvilke sikkerhetsløsninger som vil bli valgt.

Flere selskap har bidratt til protokoller som omhandler P3P. Blant de viktigste bidragsyterne er MCI, AT&T, IBM, Netscape, Oracle og Microsoft.