Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Cinet med 400 MHz Pentium II

OSLO: Cinet vil levere PCer med Intels 350 og 400 MHz prosessorer samtidig som Intel lanserer de lynraske Pentium II-brikkene. Det skjer sannsynligvis 15. april. Cinet håper dessuten å lansere Intels 450 MHz-prosessor før den kommer i USA i juli.

PENTIUMII.gif
I følge den amerikanske nyhetstjenesten News.com, har amerikanske prosessor-leverandører allerede begynt å levere de nye 350 og 400 MHz superprosessorene. Prisene til PC-produsenter ligger på henholdsvis 4600 og 6000 kroner. For bare en uke siden kuttet Intel prisen på Pentium II 333 MHz til 4400 kroner. Nå faller prisene ytterligere. Det kan lønne seg å utsette PC-kjøpet noen uker.

– Pris ikke fastsatt
Intel vil verken bekrefte lanseringsdato eller pris: – Ingen skal selge eller levere prosessorene før vi har lansert dem. Prisene er ikke offentliggjort, selv om det er mulig å indikere priser ut fra de fortrolige avtalene som foreligger, sier Toivo Röjder hos Intel Sweden.

–Prisene er like over hele verden, sier Röjder til internettavisa Telecom.

Cinet leverer på dagen
Den norske Intel-partneren Cinet leverte PCer med Intels nye 333 MHz Pentium II samme dag som prosessoren ble lansert for to måneder siden.

– Vi vil slippe nye Cinet PCer med 350 og 400 MHz prosessorer samme dag som Intel lanserer de nye brikkene, sier markedssjef Tor Westerheim hos Cinet i Oslo til Telecom.

Cinet – først med 450 MHz?
I juli kommer en 450 MHz utgave av Pentium II, men det antydes at Intel vil fremskynde lanseringen. – Cinet planlegger å være svært tidlig ute med 450 MHz, og vil kanskje lansere den før prosessoren kommer ut på det amerikanske markedet, sier Westerheim hos Cinet.

Billigere brikker, – og PCer
Når 450 MHz-brikken kommer i salg, vil den ventelig bli lansert for 5700 kroner, samtidig som prisen på de ”gamle” brikkene blir redusert. Pentium II 300 MHz vi da falle til 2800 kroner. Westerheim hos Cinet vil ikke bekrefte disse prisene, men sier: – Det høres ganske riktig ut.

Krever nytt brikkesett
Superprosessorene krever både nytt brikkesett og raskere minne for at PCen skal kunne utnytte dem. De nye Pentium IIene kommuniserer med en busshastighet på over 100 MHz, mens dagens buss bare kjører 66 MHz. Samtidig med prosessorene, lanserer Intel et hovedkort med det nye brikkesettet 440BX.

Folkeprosessoren
15. april er også lanseringsdag for Intels nye “folkeprosessor” Celeron Pentium II. Den skal leveres med opptil 266 MHz klokkehastighet, og til en pris av mellom 750 og 1100 kroner. Celeron, som mangler innebygd nivå 2-minne, er beregnet på bruk i billig-PCer.

Bærbar regnekraft
Allerede 2. april kommer de første Pentium II-prosessorene for bærbare maskiner. Disse brikkene blir levert med henholdsvis 233, 266 og 300 MHz klokkehastighet for 66 MHz buss.

Til tross for hastigheten, har ikke disse prosessorene større strømforbruk enn brikkene som i dag brukes i bærbare PCer.