Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor-sjef på gamle tomter

OSLO: – Telenor Bedrift har de ressurser som trengs til å ta ut det store potensialet som finnes i markedet. Utfordringen blir å få opp hastigheten og få bedre kontroll og styring med de enkelte bitene selskapet er sammensatt av, sier den nye viseadm. direktøren i Telenor Bedrift, Erik Johannessen.

Johannessen er fullstendig klar over at han har påtatt seg en av de største utfordringene som finnes i norsk IT-bransje, men han gjør det med åpne øyne. Det er tross alt mindre enn tre år siden han sist var viseadm. direktør i samme bedrift. Erik Johannessen blir sideordnet Tor Halvorsen som også har tittelen viseadm. direktør. Johannssen får ansvaret for salgs- og markedsutvikling.

Er du villig til å splitte opp og selge ut om det trengs?
Jeg er rede til å ta de nødvendige trekkene for å gjøre bedriften så lønnsom og markedsorientert som mulig.

Hver gang vi i Telecom Revy og Internettavisen Telecom har besøkt Telenor Bedrift i de siste årene, har vi fått oss presentert en ny organisasjonsplan og et knippe nye ledere. Er det ikke snart på tide med en smule mer ro?
– Rolig kan det aldri bli i denne bransjen. Men det blir en hovedoppgave å skape stabilitet og en felles identitet hos medarbeidere som kommer fra mange ulike miljøer. Det skal bli gøy å jobbe i Telenor Bedrift og folk skal gå ut til kundene stolt og med hevet hode.

Strateg og byggmester
Erik Johannssen har tilbragt det siste året i Sverige som koordinator for Telenors virksomhet der, og han sier at det første han vil gjøre er å sette seg inn i bedriften og markedet slik det ser ut i dag.

Det er som strateg og byggmester han har vist styrke så langt. De nærmeste månedene vil vise om han også mestrer en tøff snuoperasjon.
Stikkord: Mobil